Dit zeggen anderen

Ik ken Wendy van de opleiding tot Powershootcoach die we beiden succesvol hebben afgerond. Door Wendy’s vrolijke, spontane en coachende manier van fotograferen, was het poseren voor haar een feest. Wendy voelt perfect aan wat jij op dat moment nodig hebt om zelfverzekerd op de foto te gaan. Hierdoor heb ik een groot aantal prachtige foto’s van mezelf, waarin ik mezelf herken en waarop ik ontspannen vastgelegd ben. En dat is allemaal te danken aan de capaciteiten van Wendy.

Grt. Leontine, Captured Lifemoments Photography

Ik heb Wendy ruim een jaar geleden leren kennen en werk met haar aan verschillende projecten. Als fotograaf is Wendy in staat om mensen te laten ontspannen tijdens de fotosessie, mensen stralen daarom rust en zelfvertrouwen uit op de foto’s die ze maakt. Als coach is Wendy een vakvrouw, ze weet je goed op je gemak te stellen, maar doorziet ook snel wat er aan de hand is en helpt dan om dingen op een andere manier op te pakken. In projecten is Wendy een prettige collega die vaak de juiste (kritische) vragen stelt en nog vaker met onverwachte en waardevolle suggesties komt.

Rob Cuperus, Goodwin

Door het contact wat je opbouwde tijdens de fotoshoot, liet je mij stralen in mijn natuurlijke staat. Je hoefde niet te vragen om een lach, die kwam spontaan op mijn gezicht. Zelfs een verbaasd en boos gezicht heb je weten vast te leggen, voor mijn boek.

Kees Brusee – Auteur Mindfulness voor korte lontjes

Bij Wendy voel je je meteen thuis. Je legt snel en gemakkelijk contact met mensen en dat vind ik belangrijk voor iemand die foto’s maakt. Alleen dan kun je jezelf zijn voor de camera. Voordat Wendy aan een fotoshoot begint, heeft zij zich uitstekend voorbereid. Aandacht is er voor de locatiekeuze, lichtinval en tips voor mijn kledingkeuze als model, het was helemaal top. Ik had geen goed beeld bij de “fotograferende coach”, totdat we samen op stap gingen. Naast mooie foto’s is er ook tijd voor een goed gesprek over wat je beweegt en waar je graag naartoe wilt. En het resultaat zie je op de foto’s!
Wat heeft het mij gebracht? Schitterende foto’s: helemaal mezelf maar dan nog mooier, een goed gesprek met een mede-ondernemer en een nieuwe impuls om met mijn marketing aan de gang te gaan.

Judith Bijdehand, Judith Bijdehand

Coachende fotograaf Wendy stelde me meteen op m’n gemak. Op de foto’s zie ik ook terug dat ik echt lach vanuit m’n hart. Het resultaat is prachtig, ik gebruik ze voor diverse sociale media. Lieve Wendy, je hebt me vastgelegd zoals ik mezelf graag zie. Vrolijk, ongedwongen en vrij. Je hebt de juiste snaar geraakt. Dank je wel daarvoor.

Eline, l am love

Wendy is een hartverwarmende enthousiaste fotografe die passie heeft voor wat ze doet. Ze kan je als geen ander op je gemak stellen en het zelfvertrouwen geven om te stralen op de foto. Ze heeft me gefotografeerd op een mooie natuurlijke manier. Ik ken Wendy als een integere en betrokken coach die het beste uit de mens wil halen.

Jolanda Jelsma, Fundera

Voor mij een heikel punt, de visuele presentatie van jezelf. Het plaatje zegt meer dan 1000 woorden. Misschien herken je het wel, als ik foto’s van mezelf zie denk ik altijd ‘ehhh…’. Ik ben er nooit echt tevreden over en gebruik ze uiteindelijk niet. Mensen moeten je in de ogen kunnen kijken om te bepalen wie je bent, zo denken ook recruiters erover. In een fotoshoot met en bij Wendy voel je je senang, het lukt haar om je in de ontspanning te krijgen en ze verleidt je om je beste kant te laten zien. Wendy maakte prachtige foto’s waarop ik zeer veel positieve reacties kreeg, dat geeft je zelf vertrouwen!

Fenny de Boer

Tijdens de Boostshoot wist Wendy mij op mijn gemak te stellen en werd het een ontspannen en fijne shoot. Geen vraag van haar om gemaakte lachjes of poses, iets waar ik vooraf tegenop zag. Wendy wist mij zo te coachen dat ik mezelf kon zijn.

Astrid Ploeg, Praktijk Inner Energy

Bijzonder moment in een ingrijpend proces

Het moment kwam daar, het maken van een nieuwe professionele foto. Ik was zenuwachtig, want het ging niet om zomaar een foto. Voor het eerst zou ik weer naar buiten treden en me profileren, nadat ik me jaren verstopt had. Deze fotoreportage was enorm belangrijk voor mij en ook een mijlpaal. Ik wilde weer zo spoedig mogelijk mijn leven oppakken en terugkeren op de arbeidsmarkt, nadat ik door een diep dal ben gegaan. Met trots wilde ik mezelf weer laten zien. Wendy heeft daar een mooie rol in gespeeld en het proces zeker versneld en verstevigd. In ieder geval heeft het me een enorme zelfvertrouwen boost gegeven.

Als transgender heb ik mijn hele leven enorm mijn best gedaan om aan het ‘vrouwbeeld’ te voldoen. Ik voelde me man, maar had een vrouwenlichaam en in tegenstelling tot vele andere vrouw-naar-man transgenders heb ik me altijd heel vrouwelijk gekleed. Ook aan mezelf wilde ik niet toegeven dat ik een man ben en dat is een enorm gevecht geweest. Mijn angst om voor gek verklaard te worden en/of mijn geliefden te verliezen was te groot. Tot de dag dat ik niet meer kon en in transitie gegaan ben.

Een lange weg en Wendy kwam op mijn pad, net nadat ik geopereerd was (van een forse boezem had ik een prachtige platte mannenborst gekregen), met de hormoonbehandeling was begonnen en ik langzaam aan het vermannelijken was.

Ze was oprecht geïnteresseerd en voelde feilloos aan wat ik nodig had. Foto’s die mijn identiteit zouden bevestigen. Foto’s bovendien van een radicaal veranderd uiterlijk. Hoewel ik zelf uiteraard geen enkele twijfel had over mijn identiteit, was ik nog wel wat onzeker, omdat het vermannelijken niet in één dag gaat en het een langzaam proces is. Het maken van de foto’s was een heel proces.

Wendy stelde me snel op mijn gemak en heeft prachtige foto’s gemaakt. Foto’s die mij ook duidelijk lieten zien hoe anderen mij nu ervaren. Daar staat gewoon een sterke en stoere man! De angst om nog als vrouw gezien te worden verdween hierdoor. Dit heeft psychisch veel met me gedaan en nog geen twee weken later had ik een baan, ik kon zelfs kiezen. Toeval kan het niet zijn!